fbpx

Oxyhelp hiperbarična komora – postopek priprave, uporabe in počutja po uporabi

Kliknite TUKAJ za seznam vseh BLOG objav

Kisik pomaga telesu pri regeneraciji in obnovi celic. Večina zdravstvenih težav s katerimi se danes srečujemo je posledica pomanjkanja kisika na celični ravni. Hiperbarični tretma močno pospeši čas celjenja ter našemu naravnemu imunskemu sistemu pomaga pri izboljšanju splošnega počutja in telesne pripravljenosti.

Hiperbarični kisikov tretma je postopek pri katerem v posebni komori s povečanim atmosferskim tlakom (do 3-krat višjim od normalnega tlaka) dihamo kisik z namenom izboljšanja regenerativne sposobnosti našega telesa.

Hiperbarična komora se uporablja v skladu s protokolom, ki predpisuje parametre uporabljene med uporabo kot npr. atmosferski tlak, trajanje tretmaja in število tretmajev vključno z varnostjo samega tretmaja.

Različna stanja zahtevajo različne protokole uporabe pri čemer lahko posamezni tretma traja od 40 do 90 minut pri različnih tlakih z vsakodnevnimi tretmaji od 10 do 30 dni. Rezultati so zagotovljeni zelo hitro in vsak tretma šteje. Komora je namenjena uporabi ljudem vseh starosti.

Pred začetkom uporabe hiperbarične kisikove komore za morebitna bolezenska stanja ali kronične bolnike je potreben posvet z zdravnikom, da se ugotovi primernost tretmaja za posameznika in se izključijo morebitni faktorji zaradi katerih bi takšen tretma odsvetovali (klavstrofobija, pnevmotoraks, pljučna obstruktivna bolezen, povišana telesna temperatura, predhodne operacije ušes, kronični sinusitis, okužbe zgornjih dihal, itd.). Prvi pregled in posvet z zdravnikom vam lahko zagotovimo v Medicinskem centru Paracelzus, v kolikor tega ne opravite z vašim izbranim zdravnikom.

Med samim tretmajem je zelo pomembno izenačevanje pritiska v ušesih. V kolikor ni mogoče nas operater vodi do tega postopka. Ležimo na visoko kakovostni vzmetnici in nam je na voljo tudi avdio video sistem v kolikor počivamo. Med dekompresijo je prav tako zelo pomembno izenačevanje pritiska na kar nas operater vseskozi opozarja.

 

Počutje po uporabi komore je blagodejno, sproščujoče. Veliko uporabnikov je mnenja, da imajo več energije in s tem posledično boljše počutje, boljši spanec in hitrejšo regeneracijo.

Vsaj 24 ur pred in po terapiji se posameznikom odsvetuje kajenje, potapljanje ali letenje. Znotraj komore je urejen sistem prezračevanja za namen dobrega počutja. Posameznik je ves čas pod nadzorom usposobljenega operaterja, ki spremlja stanje v primeru nastopa težav.

V našem medicinskem centru ponujamo pakete hiperbaričnih kisikovih tretmajev, ki zmanjšujejo stres, izboljšajo splošno počutje in spanec ter pomagajo pri regeneraciji telesa. Paketi obsegajo terapije in brezplačen posvet z zdravnikom, ki je strokovnjak na področju hiperbarične medicine.


Za več informacij ali naročanje pokličite na (0)3 82 80 800 ali obiščite to spletno stran.

 

Opozorilo: Medicinski center Paracelzus ni odgovoren za morebitne zdravstvene težave, ki bi bile posledica upoštevanja naših objav na blogu!
Želim prejemati obvestila


Zakaj Paracelzus?

celostni pristop k zdravjukratke čakalne dobeklasične in podporne metode zdravljenja

Delovni čas

Dosegljivi smo vsak delovnik:

PONEDELJEK: 8.00 - 15.00
TOREK: 12.00 - 19.00
SREDA: 8.00 - 16.00
ČETRTEK: 8.00 - 16.00
PETEK: 8.00 - 12.00

Po pregledih in posegih smo za vas dosegljivi 24/7 na posebni telefonski številki.
Naročite se

Kontakt

Medicinski center ParacelzusKersnikova ulica 17a3000 Celje
Telefon: (03) 82 80 800E-naslov: info@paracelzus.si
Kako do nas