fbpx

Jemljete vitamin D3? Ne pozabite na vitamin K!

Kliknite TUKAJ za seznam vseh BLOG objav

Vitamin D je vitamin, topen v maščobi. Zvišuje raven kalcija v telesu. Vitamin K pomaga telesu pri uporabi kalcija tako, da ga prenaša v vaše kosti. Povečanje vnosa vitamina D brez dovolj vitamina K lahko povzroči zvišanje ravni kalcija brez zmožnosti njegove učinkovite uporabe, kar poveča tveganje za odlaganje kalcija v arterijah in mehkih tkivih. To je nevarno, saj lahko vodi do bolezni srca, srčnega infarkta in celo možganske kapi. Ključnega pomena je, da se ti vitamini jemljejo skupaj, saj dopolnjevanje vitamina K z D pomaga telesu pri pravilni uporabi kalcija za izgradnjo kosti, namesto da bi se nevarno odlagal v arterijah in mehkih tkivih. Vitamin K ima dejansko zaščitni učinek na arterije, preprečuje kopičenje in s tem ščiti pred boleznimi srca in ožilja.

Nedavna študija je pokazala počasnejše napredovanje kalcifikacije pri tistih, ki jemljejo vitamin K2 in vitamin D, v primerjavi s tistimi, ki jemljejo samo vitamin D. Pravzaprav sta K2 in D zaščitila pred kardiovaskularno kalcifikacijo, medtem ko skupina D sama ne.

Ker je vitamin D tako dober pri izboljšanju ravni kalcija, bi lahko z jemanjem samo njega pospešili kalcifikacijo svojih arterij, namesto da bi okrepili kosti, zato ne pozabite vključiti K2 v svoj režim prehranskih dopolnil z vitaminom D!

Opozorilo: Medicinski center Paracelzus ni odgovoren za morebitne zdravstvene težave, ki bi bile posledica upoštevanja naših objav na blogu!
Želim prejemati obvestila


ZAKAJ PARACELZUS?

celostni pristop k zdravjukratke čakalne dobeklasične in podporne metode zdravljenja

DELOVNI ČAS

Dosegljivi smo vsak delovnik:

PONEDELJEK: 8.00 - 15.00
TOREK: 12.00 - 19.00
SREDA: 8.00 - 16.00
ČETRTEK: 8.00 - 16.00
PETEK: 8.00 - 12.00

Po pregledih in posegih smo za vas dosegljivi 24/7 na posebni telefonski številki.
Naročite se

KONTAKT

Medicinski center ParacelzusKersnikova ulica 17a3000 Celje
Telefon: (03) 82 80 800E-naslov: narocanje@paracelzus.si
Kako do nas