fbpx

Ali lahko z vitamini povečate svoj pretok krvi?

Kliknite TUKAJ za seznam vseh BLOG objav

Nekateri vitamini, vključno z vitaminom E, lahko pomagajo izboljšati vašo cirkulacijo. Zdravnik vam lahko pomaga oblikovati načrt zdravljenja, če imate težave s cirkulacijo, kot so hladne roke in noge ali erektilna disfunkcija.

Izvajalci tradicionalne medicine in alternativnega zdravljenja se strinjajo, da je pravilna cirkulacija krvi ključni dejavnik zdravja in dobrega počutja. Obstaja več različnih načinov za izboljšanje pretoka krvi, vključno s prehrano in načinom življenja.

Za podporo zdravega pretoka krvi v celotnem telesu ali na določenih predelih lahko vzamete posebne vitamine in dodatke.

 

Vitamini in dodatki za povečan pretok krvi

Mnogi ljudje trpijo za posledicami slabe cirkulacije. Če imate pogosto mrzle roke ali noge, ste morda med njimi. Ne samo, da je to lahko neprijetno, ampak lahko negativno vpliva na vaše zdravje.

Na primer, vaša kognitivna funkcija lahko upade, če vaši možgani ne prejemajo ustrezne krvi. Ali pa lahko zmanjšan pretok krvi povzroči erektilno disfunkcijo.

Obstajajo vitamini, minerali in dodatki, za katere mnogi verjamejo, da lahko izboljšajo vašo cirkulacijo. Na primer:

Vitamin E. Ta vitamin lahko preprosto vključite v svojo prehrano tako, da hrano pripravljate z olji, kot so olje pšeničnih kalčkov, lešnikovo olje, sončnično olje in druga olja iz oreščkov. Prav tako lahko kupite olje vitamina E, primerno za hrano, v večini trgovin z naravno hrano in celo v številnih trgovinah z živili.
Vitamini B. Dodatke z vitaminom B boste našli v večini trgovin z živili in lekarnami z vitamini. Listnata zelena zelenjava, kot sta špinača in ohrovt, sta odličen vir teh vitaminov.
Železo. Ta mineral je na voljo v obliki dodatka, kar olajša zaužitje ustrezne količine. Dovolj železa lahko dobite tudi s prehrano, tako da uživate veliko rdečega mesa in listnate zelene zelenjave. Zaradi srčno-žilnih tveganj, povezanih z rdečim mesom, vam bo zdravnik morda svetoval, da namesto povečanega vnosa rdečega mesa izberete dodatek in listnato zelenjavo.

 

Zelišča, ki izboljšajo krvni obtok

Številni vitaminski dodatki vsebujejo zelišča, za katera zagovorniki naravnega zdravja menijo, da spodbujajo cirkulacijo po telesu. Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih:

• bacopa (Bacopa monnieri)
• črni poper (Piper nigrum)
• mesarska metla (Ruscus aculeatus)
• kajenska paprika (Capsicum annuum)
• piščanec (Stellaria media)
• ingver (Zingiber officinale)
• gotu kola (Centella asiatica)
• glog (Crataegus)
• ginkgo biloba
• timijan (Thymus vulgaris)
• kurkuma (Curcuma longa)

 

Naravno izboljšanje cirkulacije

Poleg jemanja vitaminov in dodatkov za izboljšanje pretoka krvi lahko izboljšate prekrvavitev telesa z zdravim načinom življenja, ki vključuje naslednje:

Telovadite. To je med najboljšimi metodami za pospeševanje krvavitve. Ker je srce središče krvnega obtoka v telesu, je pomembno, da imate zdravo srce, če si prizadevate za optimalno cirkulacijo povsod v telesu.
Obvladovanje stresa. Ko ima pacient slabo prekrvavitev, ga zdravniki pogosto vprašajo o ravni stresa. To je zato, ker ko telo doživi stres, se krvne žile zožijo. Naučiti se obvladovati stres je odličen način, da dopolnite druge stvari, ki jih počnete, da izboljšate svojo cirkulacijo.
Masaža. Masaža ne pomaga samo pri obvladovanju stresa, ampak pomaga tudi izboljšati cirkulacijo skozi limfni in kardiovaskularni sistem. Ko strokovnjak učinkovito manipulira z mišicami, vaše telo sprošča kemikalije, imenovane endorfini, zaradi katerih se počutite dobro. Nekateri masažni terapevti celo ponujajo zdravljenje z eteričnimi olji, ki lahko pomagajo izboljšati pretok krvi, kot so rožmarin, žajbelj in brin.
Vnos tekočine. Kri ima zelo visoko vsebnost vode. Ohranjanje dobre hidracije telesa je preprost način za vzdrževanje ali izboljšanje cirkulacije.
Prenehanje kajenja. Dim povzroči zoženje krvnih žil, kar zmanjša količino krvi, ki lahko teče skozi te žile.

 

Povečanje pretoka krvi v penis

Vse zgornje predloge priporočajo tudi zagovorniki naravnega zdravja, da pomagajo povečati pretok krvi posebej v penis.

Predlagajo tudi, da lahko izboljšate pretok krvi na tem specifičnem področju z uporabo:

Vitamin D. Vitamin D, poznan tudi kot »sončni vitamin«, ima veliko koristi. Te vključujejo ohranjanje zdravja celic, ki obdajajo krvne žile (endotelne celice).
L-arginin. L-arginin je aminokislina, ki pomaga razširiti krvne žile in poveča pretok krvi.
Ginseng. Naravni zdravilci verjamejo, da ameriški ginseng (Panax quinquefolius L.) in azijski ginseng (P. Ginseng) obvladujeta moško spolno disfunkcijo ter dvigujeta energijo in spodbujata sprostitev.
Yohimbe. Yohimbe, narejen iz lubja drevesa, ki izvira iz zahodne Afrike, že leta uporabljajo naravni zdravilci za zdravljenje erektilne disfunkcije. Koncentrirana in standardizirana različica se imenuje johimbin.
Epimedium (yin yang huo). Tradicionalno zdravilo na Kitajskem za erektilno disfunkcijo, nizek libido in druge težave, mnogi zagovorniki naravne medicine verjamejo, da ta vsebuje spojino, ki blokira učinke encima ki omejuje pretok krvi v penis.

 

Zaključek

Obstaja veliko načinov za povečanje cirkulacije. Ne glede na to, ali želite povečati celotno telesno cirkulacijo ali izboljšati pretok krvi v penis, mnogi strokovnjaki za zdravje in dobro počutje predlagajo uporabo vitaminov in dodatkov.

Najboljše rezultate boste dosegli, če boste sodelovali s svojim zdravnikom, ki lahko oblikuje načrt, prilagojen posebej vašemu zdravstvenemu profilu, in vam pomaga preprečiti morebitne negativne stranske učinke.


vir: https://www.healthline.com/health/increase-blood-flow-vitamins

Opozorilo: Medicinski center Paracelzus ni odgovoren za morebitne zdravstvene težave, ki bi bile posledica upoštevanja naših objav na blogu!
Želim prejemati obvestila


Zakaj Paracelzus?

celostni pristop k zdravjukratke čakalne dobeklasične in podporne metode zdravljenja

Delovni čas

Dosegljivi smo vsak delovnik:

PONEDELJEK: 8.00 - 15.00
TOREK: 12.00 - 19.00
SREDA: 8.00 - 16.00
ČETRTEK: 8.00 - 16.00
PETEK: 8.00 - 12.00

Po pregledih in posegih smo za vas dosegljivi 24/7 na posebni telefonski številki.
Naročite se

Kontakt

Medicinski center ParacelzusKersnikova ulica 17a3000 Celje
Telefon: (03) 82 80 800E-naslov: info@paracelzus.si
Kako do nas