fbpx

Kaj je dieta Garyja Brecke? Prednosti in slabosti

Kliknite TUKAJ za seznam vseh BLOG objav

Če vas zanima podaljšanje življenjske dobe, ste morda že slišali za Garyja Brecka, ki ga mnogi imajo za strokovnjaka za smrtnost, se osredotoča na pomoč ljudem pri doseganju vrhunske telesne funkcije.

Gary Brecka, soustanovitelj 10X Health System, je diplomiral iz biologije in človeške biologije, vendar je morda najbolj znan po svojem delu z odmevnimi strankami, kot je predsednik Ultimate Fighting Championship Dana White.

Tisti, ki spremljajo Garyja Brecka na družbenih medijih, so poučeni o njegovih prehranskih priporočilih, vključno s tem, da je potrebno zaužiti 30 gramov beljakovin v 30 minutah po tem, ko se zbudite. Morda se sprašujete: ali je vredno upoštevati ta priporočila? In ali so varni?

Ta članek podrobneje obravnava dieto Garyja Brecke, vključno z njenimi prednostmi in slabostmi.


Kaj je načrt prehrane Garyja Brecke?

Dieta Garyja Brecka je včasih znana tudi kot keto dieta Garyja Brecka. To je režim prehranjevanja z visoko vsebnostjo maščob, nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in zmernimi beljakovinami, ki je zasnovan tako, da telo spravi v ketozo. (Če niste seznanjeni s ketogeno dieto, lahko o njej izveste več tukaj.)

Gary Brecka ponuja prilagojena priporočila glede prehrane in prehranskih dopolnil na podlagi rezultatov krvnih in genetskih testov, vendar tudi na splošno priporoča, da ljudje zmanjšajo količino rafiniranih sladkorjev in nezdravih maščob, ki jih uživajo. Poudarja uživanje polnovredne, nepredelane hrane.

Poleg tega zagovarja prakse, kot je zaužitje 30 gramov beljakovin, ki mu sledi 30 minut nizkointenzivne vadbe v 30 minutah po tem, ko se zbudite.


Katere so nekatere prednosti diete Garyja Brecke?

Nekatere možne zdravstvene koristi ketogene diete, kot je dieta Garyja Brecke, vključujejo:

• izboljšano presnovno zdravje
• znižanje ravni krvnega sladkorja in insulina
• znižan krvni tlak
• zmanjšano tveganje za bolezni srca
• hujšanje in zmanjšanje apetita

Več o zdravstvenih koristih ketogene diete z malo ogljikovimi hidrati lahko preberete tukaj.


Katere so nekatere slabosti diete Garyja Brecke?

Gary Brecka spodbuja osebne prilagoditve prehrane, da zagotovite dovolj vitaminov in mineralov. Vendar pa obstaja nekaj možnih tveganj pri ketogeni dieti.

Omejeno uživanje ogljikovih hidratov lahko povzroči, da telo doživi tako imenovano keto gripo. Simptomi lahko vključujejo:

• utrujenost
• slabost
• zaprtje
• omotica

Če ostanete dobro hidrirani, kot je priporočeno na dieti Garyja Brecke, lahko pomagate preprečiti simptome keto gripe, odplaknete toksine in podpirate prebavo.

Ketogene diete lahko povečajo tudi vaše možnosti za ledvične kamne in nizek krvni sladkor. Za dolgoročno vzdržnost je pomembno, da spremljate hrano in dodatke, ki jih jemljete, da preprečite pomanjkanje vitaminov. Več o možnih tveganjih ketogene diete lahko preberete tukaj.

Pomembno si je zapomniti, da ketogena dieta ni primerna za vsakogar. Ketogena dieta ni priporočljiva, če imate:

• kronično ledvično bolezen
• motnje hranjenja
• sladkorno bolezen, razen če je pod nadzorom zdravnika
• odpoved jeter ali pankreatitis

Pomembno je, da se pogovorite z zdravnikom ali nutricionistom vsakič, ko razmišljate o bistvenih spremembah vaše prehrane.


Pogosta vprašanja o dieti Garyja Brecke

Kaj je dieta Garyja Brecke 30-30-30?

Dieta 30-30-30 je zaužitje 30 gramov beljakovin v 30 minutah po tem, ko se zbudite, temu pa sledi 30 minut nizkointenzivne vadbe. Čeprav Gary Brecka ni ustvaril te ideje, jo promovira in njena priljubljenost se je povečala, potem ko je o njej spregovoril na svojih platformah družbenih medijev. Več o dieti 30-30-30 si lahko preberete tukaj.

Kateri so izzivi Garyja Brecke?

V preteklih letih je Gary Brecka promoviral različne izzive za izboljšanje zdravja svojih gledalcev, vključno z izzivom dihanja in postom na vodi. Sledilci Garyja Brecke so opravili tudi 30-dnevni izziv diete 30-30-30.

Katere beljakovine priporoča Gary Brecka?

Za beljakovinske napitke Gary Brecka priporoča veganske beljakovinske dodatke brez soje na osnovi zelenjave. Odsvetuje dodatke sirotkinih beljakovin.

Katere vitamine priporoča Gary Brecka?

Gary Brecka poudarja pomen vitamina D3. Priporoča tudi jemanje drugih vitaminov in dodatkov na osebni osnovi, odvisno od rezultatov krvnih preiskav in biomarkerjev.

Kako je Gary Brecka pomagal Dana Whiteu?

Gary Brecka je bil zaslužen za podaljšanje pričakovane življenjske dobe Dana Whitea. To je bilo storjeno s testiranjem njegovih biomarkerjev, spreminjanjem njegovih dodatkov in prehrane, izvajanjem hladnih potopov in zamenjavo njegove vadbe.


Zaključek

Gary Brecka je priljubljena zdravstvena osebnost, ki se zavzema za doseganje vrhunske telesne zmogljivosti. Tisti, ki upoštevajo njegova priporočila glede diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in veliko maščob, lahko občutijo izboljšano presnovno zdravje, zmanjšano tveganje za bolezni srca in zmanjšan apetit.

Preden spremenite svojo prehrano, je pomembno, da se pogovorite z zdravnikom. Svetuje vam lahko glede kakršnih koli tveganj ali koristi, ki jih te prehranske spremembe lahko prinesejo glede na vašo zdravstveno zgodovino.


vir: https://www.healthline.com/nutrition/gary-brecka-diet

Opozorilo: Medicinski center Paracelzus ni odgovoren za morebitne zdravstvene težave, ki bi bile posledica upoštevanja naših objav na blogu!
Želim prejemati obvestila


ZAKAJ PARACELZUS?

celostni pristop k zdravjukratke čakalne dobeklasične in podporne metode zdravljenja

DELOVNI ČAS

Dosegljivi smo vsak delovnik:

PONEDELJEK: 8.00 - 15.00
TOREK: 12.00 - 19.00
SREDA: 8.00 - 16.00
ČETRTEK: 8.00 - 16.00
PETEK: 8.00 - 12.00

Po pregledih in posegih smo za vas dosegljivi 24/7 na posebni telefonski številki.
Naročite se

KONTAKT

Medicinski center ParacelzusKersnikova ulica 17a3000 Celje
Telefon: (03) 82 80 800E-naslov: narocanje@paracelzus.si
Kako do nas