• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Microneedling

Medicinski needling oziroma kolagenska indukcijska terapija ali perkutana kolagenska indukcija, vključuje uporabo micro-needling medicinskega pripomočka. Microneedling je varna, minimalno invazivna nekirurška terapija za izboljšanje strukture kože, pomlajevanje, zmanjšanje razširjenih por in brazgotin.

Kaj naredimo s postopkom microneedlinga

S postopkom sprožimo v koži proces celjenja številnih miniaturnih vbodov, kar povzroči intenzivno kolagenozo (tvorbo novega kolagena), spodbudi rastni faktor, beta (TGF8) in stimulira sistem, izboljša se globina gub, črvstost, tekstura kože, zmanjšajo se pigmentacije.

Kaj lahko pričakujemo po posegu

Pričakujemo lahko gladko, čvrsto, pomlajeno kožo enotnega svežega videza. Rezultat terapije lahko izboljšamo z dodanimi vitamini in hialuronsko kislino (kot postopek mezoterapije) ali trombocitno plazmo (kot postopek PRP). Prav tako pripomorejo k boljšemu rezultatu določeni prehranski dodatki in usmerjena nega po terapiji doma.

Postopek microneedlinga

Poseg opravi strokovno educiran zdravstveni delavec. Pred posegom se temeljito pogovori o samem načinu izvajanja, izbiro terapije pri samem postopku, prisotni možni bolečini, videzu po končanem postopku in negi kože doma. Koža se najprej očisti in razkuži. Ob samem postopku boste mogoče čutili pekočo bolečino. Pred posegom se lahko dogovorite tudi za nanos anestetične kreme. Celoten postopek traja približno 45 minut, odvisno od izbire terapije. Po končanem microneedlingu lahko kožo hladimo z obkladki, namažemo z negovalno kremo. Prisotna je nekajdnevna rdečica in preobčutljivost kože, ki se kasneje umiri. Lahko pride tudi do otekline kože. Kasneje se vidi rezultat terapije kot zglajena in napeta koža. Zelo pomembno je, da upoštevate vse nasvete glede nege kože po terapiji, ki vam jih bo posredovalo medicinsko osebje.

Kje nas najdete

Medicinski center se nahaja v bivši poslovni stavbi Zlatarne Celje na Kersnikovi ulici 17a, 3000 Celje, v prvem nadstropju.


Medicinski center Paracelzus

Kersnikova ulica 17a, 3000 Celje

03 82 80 800 in 065 55 30 30

E-pošta

Kliknite tukaj za kažipot do Medicinskega centra Paracelzus