Hiperbarična kisikova terapija

V našem centru vam nudimo terapije v najsodobnejši enosedežni hiperbarični kisikovi komori. Za vaše dobro počutje vam ob terapiji nudimo različne vsebine, ki vas bodo popeljale skozi to novo izkušnjo.Splošno počutje


Hiperbarična kisikova terapija ugodno vpliva na razpoloženje, zmanjšuje stres, povečuje koncentracijo pri umskih aktivnostih in povečuje fizične sposobnosti ter vzdržljivost. Klinično je dokazano, da HBOT zagotavlja boljši imunski sistem, hitrejšo celično obnovo in deluje kot uspešna terapija proti staranju in stresu. Po svetu ljudje, ki so dnevno izpostavljeni visokim delovnim naporom in stresu ali visokim psihičnim obremenitvam, prakticirajo uporabo hiperbarične kisikove terapije. S tem izboljšajo svojo storilnost, odpravljajo utrujenost in preprečujejo morebitne bolezni, ki jih prinaša intenzivno delo in sodobni način življenja.

Lepota in sprostitev


Kisik je osnovna sestavina, ki nas ohranja pri življenju, a kljub temu so naša telesa v pomanjkanju le tega. Hiperbarična kisikova terapija poveča nivo kisika in energije v telesu ter ugodno učinkuje na telo in kožo. Koža postane bolj voljna, elastična in odpornejša na zunanje vplive. HBOT zavira procese staranja celic in pomaga pri odpravljanju celulita, različnih brazgotin in drugih sprememb na koži. Prav tako se z HBOT izboljša telesna drža, ki je posledica prisilne drže in pomanjkanja telesne aktivnosti.

Šport in vzdržljivost


Hiperbarična kisikova terapija zmanjšuje napetost in utrujenost v mišicah, krepi vezi, ugodno vpliva na prožnost mišic in gibljivost sklepov. Treningi so nedvomno velika obremenitev za telo, ki za svoje delovanje potrebuje tudi počitek. HBOT pospeši izločanje odpadnih produktov, kot je mlečna kislina, ki povzroča mišično napetost in s tem odpravlja utrujenost po napornih treningih in vas naredi sveže. Hiperbarična terapija s kisikom poveča odzivnost imunskega sistema in sposobnost regeneracije.


KJE POMAGA NAŠA TERAPIJA


Hiperbarična kisikova terapija praktično pripomore pri odpravi vseh neugodij, ki so posledica različnih fizičnih in psihičnih obremenitev, poškodb, raznih stresnih stanj in podobnega. Prav tako s hiperbarično kisikovo terapijo bistveno skrajšamo čas regeneracije po večjih fizičnih in psihičnih naporih ali poškodbah. Hiperbarična medicina postaja iz leta v leto pomembnejši dejavnik pri zdravljenju različnih bolezenskih stanj. Vsak dan povprečen človek konzumira 2 kg hrane, 1 liter vode in skoraj 550 litrov kisika. 90% naše dnevne energije pridobimo s kisikom in ostalo s hrano ter vodo. Naši možgani zavzemajo 2% celotne teže človeka in porabijo 25% vsega kisika, ki ga vdihnemo. Ta kisik potrebujemo za cikel energije, ki vzdržuje življenje. Kadar se zgodi, da v telesu nimamo dovolj kisika in tega ne popravimo, se pričnejo procesi, ki vodijo do obolenj kot so infekcije ter odmiranje tkiva ali celo do obeh hkrati. Če je v telesu prenizka raven kisika (hypoksija) imamo le malo možnosti s katerimi lahko to popravimo. Ena izmed boljših je uporaba hiperbarične komore.


NEKAJ O KISIKUKAKŠNE IZBOLJŠAVE LAHKO PRIČAKUJEM?
POGOSTA VPRAŠANJAZakaj je kisik tako pomemben?


Kakšna so občutja v hiperbarični komori?


Kakšno razliko ustvari dodatno povišanje tlaka?


Kako nam hiperbarična komora omogoči večji vnos kisika v telo?


Kakšna je razlika med nasičenostjo in pritiskom kisika?


Kako lahko terapija s kisikom v hiperbarični komori pomaga pri lajšanju bolečine?


Kakšne izboljšave lahko pričakujem?


Kakšno izboljšanje lahko pričakujemo pri avtizmu?


Kdaj vemo, koliko terapij s kisikom v hiperbarični komori je dovolj?


Kakšen je najboljši protokol terapij s kisikom v hiperbarični komori?


Kako dolgo naj traja posamezna terapija?


Kaj je bolje, 1 ali 2 terapiji na dan?


Koliko časa mora preteči med terapijami?


Kaj pa zasičenost s kisikom?Kje nas najdete

Medicinski center se nahaja v bivši poslovni stavbi Zlatarne Celje na Kersnikovi ulici 17a, 3000 Celje, v prvem nadstropju.


Medicinski center Paracelzus

Kersnikova ulica 17a, 3000 Celje

03 82 80 800 in 065 55 30 30

E-pošta

Kliknite tukaj za kažipot do Medicinskega centra Paracelzus