fbpx

Pomlajevanje s trombocitno plazmo (PRP)

Pomlajevanje s trombocitno plazmo ali krajše PRP (platelet rich plasma), je popolnoma naraven, zanesljiv in izjemno učinkovit postopek za pomlajevanje kože, regeneracijo tkiva in izboljšanje rasti las.

Pri uporabi PRP metode pomlajevanja, vaše lastne celice izboljšajo strukturo kože, poskrbijo za obnovo elastina in kolagenskih vlaken v koži.

Pri metodi vam odvzamemo manjšo količino krvi, iz katere nato v posebnem centrifugalnem postopku ločimo krvne celice od plazme in trombocitov, nato plazmo v kateri so koncentrirani trombociti s tanko iglico vzbrizgamo nazaj v vašo kožo. Prav zaradi tega, ker vzbrizgavamo telesu lastne snovi, telo pri metodi PRP ne deluje zavrnitveno. Stranski učinki, ki se po tej metodi lahko pojavijo je le rdečina in manjše otekline ter podpludbe, ki pa v parih dneh izginejo.

PRP je primeren za izboljšanje kože na rokah, obrazu, vratu, dekolteju, nadlahteh, stegnih, na povešenih delih telesa, za zmanjševanje brazgotin po aknah, zmanjševanje pigmentacije ali blaženje gub med ustnicami in nosom. Koža pridobi volumen, izboljša se njena elastičnost, barva in debelina, zmanjšajo se pore ter pigmentacija.

Uporablja se ga tudi na področju sklepov in mišičevja: za eliminacijo bolečine, za izboljšano gibljivost, za obnovo sinovialne tekočine v sklepih in eliminacijo mišičnega krča.

Za število priporočenih terapij vedno pristopamo individualno, saj je odvisno od številnih dejavnikov, kot so starost posameznika, stanja kože in odzivnosti na terapijo.

Naročite se zdaj

hitro in preprosto, da ne izgubljate časa

Želim prejemati obvestila


Zakaj Paracelzus?

celostni pristop k zdravjukratke čakalne dobeklasične in podporne metode zdravljenja

Delovni čas

Dosegljivi smo vsak delovnik:

PONEDELJEK: 8.00 - 15.00
TOREK: 12.00 - 19.00
SREDA: 8.00 - 16.00
ČETRTEK: 8.00 - 16.00
PETEK: 8.00 - 12.00

Po pregledih in posegih smo za vas dosegljivi 24/7 na posebni telefonski številki.
Naročite se

Kontakt

Medicinski center ParacelzusKersnikova ulica 17a3000 Celje
Telefon: (03) 82 80 800E-naslov: info@paracelzus.si
Kako do nas