fbpx

Terapija z ventuzami in moksibustija

Terapije z ventuzami ali moksibustijo so terapije celostnega zdravljenja in se lahko uporabljajo samostojno ali kot podporni terapiji akupunkturi. Obe terapiji sta del Tradicionalne kitajske medicine (TKM) in se uporabljata že tisočletja.

 

Terapija z ventuzami

Ventuze so posebne skodelice, ki jih položimo na posebne točke na koži ter nato ustvarimo vakuum. Z vakuumom privzdignemo poleg kože tudi podkožno in mišično tkivo. Skodelica se oprime površine kože, najpogosteje hrbta, vendar ta postopek ne predstavlja nobene bolečine. Pri tem se lahko pojavi rahlo neznan in neprijeten občutek, ki pa s ponavljanjem terapij izzveni. Po terapiji ostane na koži, kjer je bila ventuza obarvan »hematom«, ki je  lahko rdeče, vijolične, roza, črne barve. Barva hematoma je tudi v pomoč pri postavljanju diagnoze, saj se iz nje ugotavlja stanje notranjih organov ali tkiv in poišče vzrok za nastale težave ali bolezni.

Terapija z ventuzami se zelo pogosto uporablja pri športnih poškodbah, saj pospeši okrevanje poškodovanega mehkega in mišičnega tkiva ter omogoči hitrejši povratek športnika na tekmovanja. Prav tako pa pospešuje izločanje strupov iz telesa, izboljšuje cirkulacijo krvi in vitalno energijo či ter zmanjšujejo različne vrste bolečine, lajšajo bolezni dihal in izboljšujejo delovanje krvnega in limfnega obtoka.

 

Moksibustija

Moksibustija temelji na zdravljenju s toploto in se izvaja, tako da s tlečo zeliščno palčko ali mokso ogrevamo akupresurne točke v telesu, vendar se jih ne dotikamo, saj tlečo palčko zgolj približamo akupunkturni točki. S tem odpremo meridiane, uravnamo in izboljšamo kroženje krvi, pretok energije či, ter iz telesa odženemo mraz in vlago. Pri tem se sproži proces lajšanja različnih vrst bolečin in krepitev imunskega sistema.

Moksa je navadno iz zelišč divjega pelina, ki deluje antibakterijsko. Terapija je neboleča, vendar se ne uporablja, kadar so prisotni simptomi vročine v telesu, kot so žeja, potenje, hiter pulz in drugi.

Naročite se zdaj

hitro in preprosto, da ne izgubljate časa

Izberite področje:
Medicina dela, prometa in športaIV terapije vitaminov in mineralovUltrazvokEstetikaProtibolečinska ambulanta in akupunkturaSpecialistični preglediDermatološka ambulantaInternistični ambulantni center
Želim prejemati obvestila


ZAKAJ PARACELZUS?

celostni pristop k zdravjukratke čakalne dobeklasične in podporne metode zdravljenja

DELOVNI ČAS

Dosegljivi smo vsak delovnik:

PONEDELJEK: 8.00 - 15.00
TOREK: 12.00 - 19.00
SREDA: 8.00 - 16.00
ČETRTEK: 8.00 - 16.00
PETEK: 8.00 - 12.00

Po pregledih in posegih smo za vas dosegljivi 24/7 na posebni telefonski številki.
Naročite se

KONTAKT

Medicinski center ParacelzusKersnikova ulica 17a3000 Celje
Telefon: (03) 82 80 800E-naslov: narocanje@paracelzus.si
Kako do nas