fbpx

Diagnostična metoda s pomočjo ultrazvočne naprave, ki proizvaja visokofrekvenčne valove, omogoča slikovni prikaz organov in različnih delov telesa. Preiskava je zanesljiva, ponovljiva in varna.

 

V Medicinskem centru Paraclezus  za vas opravljamo sledeče ultrazvočne preglede:

  • UZ abdomna: Prikaz jeter, žolčnika, žolčevodov, slinavke, vranice, ledvic, sečnega mehurja, prostate in rodil ter velikih žil trebuha. Priporočamo ga tudi kot preventivno preiskavo, pri kateri preverimo zdravje trebušnih organov in pravočasno odkrijemo morebitne bolezenske spremembe.
  • UZ sklepov in mehkih tkiv: Razlogi za ultrazvočni pregled so sum na poškodbo mišice ali kite, bolečine ali tipne spremembe. Med pregledom opazujemo obsklepne mehkotkivne strukture različnih sklepov ali pregledujemo različne skupine mišic. Ocenjujemo obliko in strukturo ter prisotnost sprememb, kot so raztrganine, kalcinacije, hematomi. Najpogostejši pregled je ahilova tetiva na nogi.
  • UZ ščitnice, vratu in bezgavk: S preiskavo dobimo pomembne podatke o velikosti, zgradbi in prekrvavljenosti, zaznamo razne tvorbe in ciste ter ocenimo njihovo velikost in pomembnost. Z ultrazvokom ščitnice lahko posumimo na vnetje. Na vratu lahko pregledujemo tudi žleze slinavke in bezgavke na vratu.
  • UZ preiskava testisov: Pri ultrazvočnem pregledu lahko zaznamo vnetja v obmodku in testisih, tumorje testisov, razširitve ven in tekočino med ovojnicami testisov.

Ob naročilu na pregled vam bomo predstavili natančna navodila, ki so potrebna za izvedbo določenih ultrazvočnih pregledov.

Naročite se zdaj

hitro in preprosto, da ne izgubljate časa

Izberite področje:
Medicina dela, prometa in športaIV terapije vitaminov in mineralovUltrazvokEstetikaProtibolečinska ambulanta in akupunkturaSpecialistični preglediDermatološka ambulantaInternistični ambulantni center
Želim prejemati obvestila


ZAKAJ PARACELZUS?

celostni pristop k zdravjukratke čakalne dobeklasične in podporne metode zdravljenja

DELOVNI ČAS

Dosegljivi smo vsak delovnik:

PONEDELJEK: 8.00 - 15.00
TOREK: 12.00 - 19.00
SREDA: 8.00 - 16.00
ČETRTEK: 8.00 - 16.00
PETEK: 8.00 - 12.00

Po pregledih in posegih smo za vas dosegljivi 24/7 na posebni telefonski številki.
Naročite se

KONTAKT

Medicinski center ParacelzusKersnikova ulica 17a3000 Celje
Telefon: (03) 82 80 800E-naslov: narocanje@paracelzus.si
Kako do nas